Home Maar dat is mijn mening Water drinken
Water drinken

Water drinken

written by marloes. 5 september 2017

Overgewicht en honger

50% van de volwassenen in Nederland heeft overgewicht. Je leest het goed, de helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar. En dat komt niet omdat we in Nederland massaal een schildklierprobleem hebben, maar omdat half Nederland elke dag teveel calorieën naar binnen werkt. Deze mensen houden niet van water drinken dus gieten ze in plaats daarvan liever Cola met suiker of Chocomel naar binnen. En ze houden ook niet van groenten eten en daarom eten ze elke dag extra veel gefrituurde kip.

Van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 17 jaar heeft bijna 14% overgewicht. Deze kinderen kunnen daar niks aan doen, hun vaders en moeders geven deze kinderen elke dag teveel calorieën. In de vorm van drankjes, koeken en toetjes met kneiterveel suiker. En vijf keer in de week patat en pizza als avond eten.

Deze kinderen leren dus niet dat water drinken in plaats van suikerrijke drankjes meestal een veel beter idee is. Of dat je beter niet elke dag bij de Mac Donalds kan lunchen. En dat je ook beter niet elke avond na het eten nog 3 Cornetto’s achterover kan drukken.

Waardoor uiteindelijk dus 50% van de Nederlandse bevolking overgewicht en een sterk verhoogde kans op allerlei chronische en psychische ziekten heeft. Diabetes type 2, hart-en vaatziekten en depressie zijn maar een paar voorbeelden.

Meanwhile sterven in Zuid Soedan nog elke dag mensen van de honger en dorst. Daar kunnen kindertjes alleen maar dromen van een groot glas koud water drinken.

Water drinken

Op de Don Sarto basisschool in Tilburg besloten ze vorige week dat het tijd was om de wereld een klein beetje betere plek te maken. De kinderen mochten voortaan in de kleine pauze alleen nog water drinken en boterhammen of fruit eten in plaats van suikerrijke drankjes en koeken. Ik vond dat om bovenstaande redenen best een goed plan.

Water, boterhammen, fruit.

Je zou kunnen vinden dat ouders en niet een school verantwoordelijk zijn voor wat hun kinderen binnen krijgen, dat het betuttelend is om producten te gaan verbieden. Dan heb je ongelijk.

Boterkoek

We hadden waarschijnlijk nooit van het bestaan van de Don Sarto basisschool en de water drinkende leerlingen af geweten, if it wasn’t for een paar ouders van de leerlingen die in protest gingen:

Mijn zoon komt huilend thuis: “ik lust geen water”.

Hij hoeft van mij ook helemaal geen water te drinken want water drinken is voor honden.”  – Kevin, de vader van Jonairo (6)

Jonairo was namelijk gewend om een pakje appelsap en een stuk boterkoek mee te nemen naar school.

Pakje appelsap, stuk boterkoek.

Lees deze blogpost nu nog maar eens van voren af aan.

 

#stopevenmethetgevenvanjezinlozeverongelijkteongefundeerdemeningwilje

 

Meer lezen