Home Maar dat is mijn mening Peter R. de Vries
Peter R. de Vries

Peter R. de Vries

written by marloes. 19 augustus 2017

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever

Vroeger, toen alles nog fijn en gezellig was, was Peter R. de Vries misdaadverslaggever. Dat was best wel tof want hij was er behoorlijk goed in en dat leverde goeie televisie op. Daardoor nam je die gekke nasale stem en dat chagrijnige hoofd waar nooit een lachje op te bespeuren viel voor lief. Crimefighten is serieuze business.

Maar dat was vroeger. God mag weten waarom, maar er kwam een punt waarop Peter R. het tijd vond voor iets nieuws. Even twijfelde hij over een carrière als voetbalmakelaar, tot hij bedacht dat Nederland dringend behoefte had aan zijn mening over in principe alles.

Peter R. de Vries, professioneel meningengever

En zo gebeurde het dat Peter R. plotsklaps en voor veel geld in elk willekeurig praatprogramma zijn mening kwam geven over om het even welk onderwerp. De prestaties van Ajax in Europa (nee niet dit jaar nee)? De vluchtelingencrisis? Patricia Paay die met een mond vol plas het internet over gaat? De ruzie tussen Dreetje Hazes jr. en zijn moeder Rachel? You name it en Peter R. de Vries heeft er een mening over.

Peter R. ging best lekker, hij werd steeds vaker gevraagd en groeide uit tot dé meningenexpert van de Nederlandse tv. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Peter R. promotie maakte en een felbegeerde plek veroverde achter de desk van RTL Boulevard. Peter R. mocht nu élke dag zijn mening geven op het allerhoogste podium voor meninggevers in Nederland.

Peter R. de Vries, idioot

Het is dan ook niet meer dan logisch dat Peter R. deze week zijn expert mening gaf over Tim Hofman, die in zijn programma #BOOS door malafide huisjesmelker Ton in elkaar werd geslagen en er een gebroken kaak aan over hield.

Dat Tim gewond raakte heeft hij over zichzelf afgeroepen met een te provocerende, schijtlollige manier van ‘journalistiek’ bedrijven”

Stel nou he, even puur hypothetisch gesteld, dat Tim Hofman hier zo kwaad om zou zijn dat ‘ie Peter R. op zou zoeken in zijn met meningen gefinancierde huis om hem twee blauwe ogen te slaan. Stel. Zou Peter R. dan ook vinden dat hij dit over zichzelf heeft afgeroepen? Met zijn provocerende schijtonlollige manier van ‘mening geven’?

#stopdezinlozemening

De aflevering van #BOOS kun je hier terugkijken.

Meer lezen