Home Maar dat is mijn mening Ik weet het antwoord op de vraag van Hanina Ajarai
Ik weet het antwoord op de vraag van Hanina Ajarai

Ik weet het antwoord op de vraag van Hanina Ajarai

written by marloes. 21 juli 2017

Yanina Ajarai

Als het om Hanina Ajarai gaat,  kun je Nederlanders opdelen in vijf categorieën:

  1. Mensen die vinden dat Hanina Ajarai niet kan schrijven
  2. Mensen die vinden dat Hanina Ajarai niet kan schrijven en alleen een column heeft omdat ze een hoofddoek draagt
  3. Mensen die vinden dat mensen die vinden dat Hanina Ajarai niet kan schrijven racisten zijn
  4. Mensen die vinden dat mensen die vinden dat mensen die vinden dat Hanina Ajarai niet kan schrijven racisten zijn, linkse gutmenschen zijn
  5. Mensen zonder mening

Voor wie het nog niet wist, Hanina Ajarai is een columnist van het AD waar mensen een mening over hebben.

Toen Hanina zich gisteren in haar column en publique afvroeg waarom de ramp met de MH17 haar niet echt boeide braken op Twitter en omstreken de pleuris en de zwarte pest tegelijk uit. Kijk zelf maar. Ze vergelijk haar reactie op de ramp met die op voetballer Nouri die op het veld in elkaar zakte. Dát had haar wel geraakt.

Boos op Hanina Ajarai

Heel Nederland was hysterisch en dus mocht ze nog diezelfde avond aanschuiven bij Beau in RTL summer night.

Haar antwoord op de vraag van Beau waarom ze haar brain fart niet had ingehouden:

Ik zocht een antwoord op de vraag waarom het ene mij wel raakt en het andere niet. In de hoop dat er mensen zouden reageren die hetzelfde hebben en een verklaring konden bieden. “

En:

Het was echt niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen.”

Wat Hanina beter had kunnen doen. Misschien

Ja ho nou eens even, hier gaan een paar zaken gigantisch fout en die moet ik rechtzetten. Stukje verantwoordelijkheid nemen heet dat.

Ten eerste wist Hanina natuurlijk heel goed dat er mensen gekwetst zouden worden door haar schrijfsel (zo niet dan moeten we concluderen dat ze ontoerekeningsvatbaar is en moet ze per direct op non-actief gesteld worden).

Al kan ik de scheldkanonnades die zullen volgen op deze column wel vast uittekenen.” -Zei ze dus zelf al in de column…

En dat komt nou eens een keer niet omdat mensen tegenwoordig nogal snel gekwetst zijn, maar omdat het gewoon heel erg kwetsend is als je bijvoorbeeld een vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin hebt verloren bij die ramp. Of omdat het gewoon best wel raar is om in een krant te verkondigen dat een nationale ramp jou niet boeit.

Ten tweede, als jij een vraag hebt die op zich best interessant is en waar je graag een antwoord op wilt ga je dan op zoek naar dat antwoord door een column te schrijven? Serieus? Natuurlijk niet. En al helemaal niet als je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van tevoren weet dat jouw vraag nogal wat mensen boos gaat maken. Nee, als je echt oprecht geïnteresseerd was in het antwoord in plaats van op een hoop herrie dan had je gewoon even een psychologie boek gelezen. Of een psycholoog gebeld. Die weten het antwoord namelijk wel.

En zo switchte ik gisteren van categorie 5 naar categorie 1. Dat jullie het even weten.

 

Deze afbeelding is bedoeld om iedereen weer een beetje gezellig te krijgen. Omdat koala’s de allerliefste wezentjes ter wereld zijn en je bij het zien van een koala onmogelijk kwaad kan blijven. Graag gedaan.

 

Meer lezen