Home Me myself and I Hoe de schoolfotograaf mijn leven verziekte
Hoe de schoolfotograaf mijn leven verziekte

Hoe de schoolfotograaf mijn leven verziekte

written by marloes. 12 juli 2017

Vroeger, op de basisschool, vond ik de dag dat de schoolfotograaf langskwam de ergste dag van het jaar. Dan moest ik namelijk op de foto en daar ben ik niet zo goed in. Mensen die mij wat beter kennen weten dit en pesten mij hiermee, maar op de een of andere manier staat mij gezicht nogal vaak op de stand mongooltje als iemand een foto van mij maakt. Ieder jaar weer probeerde ik er onderuit te komen door te doen alsof ik ziek was of mijn moeder wijs te maken dat ik die dag niet naar school hoefde in verband met een zelfverzonnen feestdag. Zonder succes.

De klassenfoto ging nog wel. Behalve dan die ene keer dat mijn moeder dacht dat het een goed idee was om me precies op de dag dat de schoolfotograaf kwam in een rode bermuda en een groene maillot naar school te sturen. En de fotograaf natuurlijk de hele tijd grapjes ging maken over die groene maillot.

Wil de mevrouw met de kikkerbenen even een stukje opschuiven? Рik verdenk schoolfotografen ervan dat ze allemaal stiekem mislukte cabaretiers zijn.

Ik heb na dit incident een tijdje gedacht dat mijn moeder mij haatte. Anyway, onvermijdelijk brak natuurlijk altijd het moment aan dat ik aan de beurt was voor de portretfoto. Ondanks dat ik altijd helemaal achteraan in de rij ging staan in de hoop dat er voordat ik aan de beurt was brand uit zou breken. Ik kwam aan de beurt. En dan moest ik lachen (dat dacht ik tenminste als de fotograaf zijn fotografen grapjes ging maken) en veranderde mijn gezicht standaard in dat van een verbaasde struisvogel.

Een paar weken later kreeg je dan een envelopje mee naar huis met daarin jouw idiote bek in tienvoud in alle denkbare formaten foto’s, om aan je opa en oma en je tante Corrie te geven.

Ik vraag me af of mensen weten hoe het voelt als je elke dag naar een foto van jezelf kijkt en vraagt ‘mama, waarom sta ik hier op?’ Mijn moeder kon dit niet aan mij uitleggen.

Inmiddels heb ik hiermee leren dealen door lifehack 2 en 3 toe te passen. Het helpt natuurlijk ook dat de schoolfotograaf niet meer langs komt. Maar mijn haat-haat verhouding met de fotograaf zal altijd blijven.

 

Meer lezen