Home Me myself and I Update #2: Ik ga meedoen aan de Olympische Spelen
Update #2: Ik ga meedoen aan de Olympische Spelen

Update #2: Ik ga meedoen aan de Olympische Spelen

written by marloes. 15 mei 2017

Ok, dus ik maakte een plan om beter te worden. Liefst nog een beetje beter dan voordat ik geblesseerd raakte, als ik dan toch bezig was. En als basis paste ik deze lifehack toe:

Als je wilt dat er iets verandert, verander dan iets in je dagelijkse routine.*

En dat elke keer weer. Ik begon met wat minder eten en wat meer water drinken. Ik ging ook elke dag trouw mijn oefeningen doen en minimaal een uur zoeken naar m’n beagle. Een vriendin nam me mee naar een yogales en dat was leuk, dus bleef ik elke week gaan. Ik zat er lekker in dus ging nog wat meer water drinken en ik zorgde voor een vaster ritme van opstaan en gaan slapen. Vooral een beetje vroeger opstaan en een beetje vroeger gaan slapen. Ik ging nog wat langer buitenspelen met de beagle.

Na een aantal weken begon ik me inderdaad beter te voelen. Dat wil zeggen, ik merkte dat ik met dezelfde hoeveelheid pijnstillers (of minder) meer kon doen op een dag, voordat de pijn verergerde. En ik viel vijf kilo af. In gedachten deed ik al mee aan de olympische spelen met iets (ik werd kortom een beetje overmoedig) en ik zocht een personal trainer om te starten met krachttraining.

En dan word ik een week voor mijn eerste training ziek. Een week lang lig ik met keelontsteking in bed en van mijn mooie plan en alle goede gewoonten komt helemaal niks. Op de dag dat de eerste training gepland staat voel ik me nog net een beetje minder fit dan voor ik startte met mijn masterplan en ik vraag me af waar ik in godsnaam aan begonnen ben. Ik wil afzeggen, ik wil….

Een paar maanden goed bezig zijn is één ding. Na een dipje de draad weer oppakken is lastiger. Alsof ik één stap vooruit heb gezet en daarna twee achteruit.

Ik ben natuurlijk wel naar mijn eerste training gegaan. Om vervolgens twee dagen huilend van de spierpijn de trap op en af te hebben gelopen. Maar nou en. Ik ben weer een stapje verder. Nu zorgen dat ik ook van deze trainingen een gewoonte ga maken.

 

 

*Nee, niet zomaar. Dit bedacht ik me pas na 350 pogingen met de volgende strategie: “ok, maandag/morgen ga ik echt alles anders doen, dan ga ik elke dag sporten, alleen maar wortels eten en nooit meer met een lepel in de Nutella.”

Meer lezen