Met deze 8 lifehacks word jij succesvol, knap en gelukkig!

Nutella

In deze eerste blogpost geef ik meteen mijn grootste troef weg en daarmee het bestaansrecht van mijn blog. Maar nou en.

Ik vind het grappig om te zien hoe we met zijn allen bezig zijn om zo gelukkig, succesvol, fit en als het even kan ook zo rijk mogelijk te worden. En liefst een beetje snel. Daarom zijn boeken als “100% suikervrij in 30 dagen” ook zo populair. We willen het allemaal. NU.

Ik wil dat ook. En ik wil jou helpen. Dus heb ik uit wat ik heb gelezen, gezien en ervaren een aantal lifehacks verzameld die volgens mij op vrijwel elke situatie en iedere persoon toepasbaar zijn. Ja, ook op jou. Regels die je leven makkelijker, leuker en beter kunnen maken (maar regels is een naar woord want het impliceert dat je ze moet volgen. En dat moet je natuurlijk zelf weten. Daarom maar even lifehacks).

Het lijstje* is niet definitief, maar op dit moment ziet het er zo uit:

 1. Het ligt aan jezelf. Niet aan je moeder, je schildklier of het weer.
 2. Het is niet wat je overkomt dat bepaalt hoe jij je voelt, maar hoe jij daarop reageert.
 3. Laat elke situatie zijn zoals hij is, in plaats van hoe jij denkt dat ‘ie zou moeten zijn.
 4. Vat niks, maar dan ook echt niks, persoonlijk op.
 5. Focus je op datgene waar je invloed op hebt. En steek vooral géén energie in alles waar je geen invloed op hebt.
 6. Als je (iets) wilt veranderen, verander dan (iets in) je dagelijkse routine. 
 7. Als je iets wilt, werk er dan voor.
 8. Verzamel mensen om je heen die iets beter kunnen dan jij, die meer weten dan jij.
 9. Nutella.

Dit lijstje is op zichzelf niet veel meer dan een verzameling populaire quootjes die we met zijn allen zitten te pinnen op Pinterest (ik dan) en posten op Instagram met een filtertje eroverheen. Daarom ga ik er de komende tijd meer over schrijven in mijn blogposts. Zodat jij weer een stukje slimmer, succesvoller, knapper en gelukkiger wordt.

 

*Blogposts met lijstjes zijn meestal stom. Behalve de mijne.

Comments (8)

 1. […] beter dan voordat ik geblesseerd raakte, als ik dan toch bezig was. En als basis paste ik deze regel toe: Als je wilt dat er iets verandert, verander dan iets in je dagelijkse […]

 2. […] richting die jij juist leuk vindt. Want dat weet jij helemaal niet. Als je dan ook nog even deze lifehack toepast, komt dat vast wel […]

 3. […] niet zo moeilijk. Aha, lifehack 3 […]

 4. […] Ik mag dan geen mening hebben over vrouwen die depressief worden als ze hun zin niet krijgen, ik vind wel dat ze net als iedereen zelf verantwoordelijk zijn voor hoe ze met dingen omgaan, voor hun eigen mindset. En ik vind vooral dat ze veel te weinig gebruik maken van lifehack 2, 3 en 5. […]

 5. […] kunnen we natuurlijk concluderen dat deze student lifehack 1 nog niet zo goed kan. Het ligt namelijk altijd aan jezelf. En nooit aan mij. Maar dit stukje gaat […]

 6. […] eerste blogpost die ik op dit blog schreef ging over 8 lifehacks waar jij knapper, slimmer en succesvoller van zou worden. Als je ze kan dan he. Het is tot nu toe […]

 7. […] heb ik hiermee leren dealen door lifehack 2 en 3 toe te passen. Het helpt natuurlijk ook dat de schoolfotograaf niet meer langs komt. Maar mijn […]

 8. […] vond het sneu voor mezelf, vergat m’n lifehacks, en de zonnebril aan de andere kant van het bureau had ongelijk. Maar het is niet sneu en de […]

Comments are closed.