Home Psychologie & lifehacks Met deze 8 lifehacks word jij succesvol, knap en gelukkig!
Met deze 8 lifehacks word jij succesvol, knap en gelukkig!

Met deze 8 lifehacks word jij succesvol, knap en gelukkig!

written by marloes. 19 april 2017

In deze eerste blogpost geef ik meteen mijn grootste troef weg en daarmee het bestaansrecht van mijn blog. Maar nou en.

Ik vind het grappig om te zien hoe we met zijn allen bezig zijn om zo gelukkig, succesvol, fit en als het even kan ook zo rijk mogelijk te worden. En liefst een beetje snel. Daarom zijn boeken als “100% suikervrij in 30 dagen” ook zo populair. We willen het allemaal. NU.

Ik wil dat ook. En ik wil jou helpen. Dus heb ik uit wat ik heb gelezen, gezien en ervaren een aantal lifehacks verzameld die volgens mij op vrijwel elke situatie en iedere persoon toepasbaar zijn. Ja, ook op jou. Regels die je leven makkelijker, leuker en beter kunnen maken (maar regels is een naar woord want het impliceert dat je ze moet volgen. En dat moet je natuurlijk zelf weten. Daarom maar even lifehacks).

Het lijstje* is niet definitief, maar op dit moment ziet het er zo uit:

  1. Het ligt aan jezelf. Niet aan je moeder, je schildklier of het weer.
  2. Het is niet wat je overkomt dat bepaalt hoe jij je voelt, maar hoe jij daarop reageert.
  3. Laat elke situatie zijn zoals hij is, in plaats van hoe jij denkt dat ‘ie zou moeten zijn.
  4. Vat niks, maar dan ook echt niks, persoonlijk op.
  5. Focus je op datgene waar je invloed op hebt. En steek vooral géén energie in alles waar je geen invloed op hebt.
  6. Als je (iets) wilt veranderen, verander dan (iets in) je dagelijkse routine. 
  7. Als je iets wilt, werk er dan voor.
  8. Verzamel mensen om je heen die iets beter kunnen dan jij, die meer weten dan jij.
  9. Nutella.

Dit lijstje is op zichzelf niet veel meer dan een verzameling populaire quootjes die we met zijn allen zitten te pinnen op Pinterest (ik dan) en posten op Instagram met een filtertje eroverheen. Daarom ga ik er de komende tijd meer over schrijven in mijn blogposts. Zodat jij weer een stukje slimmer, succesvoller, knapper en gelukkiger wordt.

 

*Blogposts met lijstjes zijn meestal stom. Behalve de mijne.

Meer lezen